سومین برد در کاپ آسیا/ صعود بسکتبال زنان به نیمه نهایی به عنوان صدرنشین قتل مادر به دست پسر در خرم‌دره/ دستگیری قاتل در کمتر از ۲۴ ساعتعکس تزئینی است وقوع زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴.۷ ریشتر در منطقه امیریه شاهرود سه الهلالی در فهرست النصر! فواید یک میوه خوش طعم تابستانی / از بهبود بینایی تا کاهش التهاب حریق در مجتمع مسکونی ۶۰ واحدی در پاسدار گمنام/ سه خودرو در آتش سوخت آتش‌سوزی یک کارگاه مبل‌سازی در کرج مهار شد آخرین جزئیات از انفجار در قم و وضعیت مصدومان زلزله‌ای به بزرگی ۶.۹ ریشتر استان مالوکو اندونزی را لرزاند نقل و انتقالات لیگ بیست و پنجم / آرش رضاوند دو ساله به سپاهان پیوست قهرمان جام جهانی دیگر به سپاهان برنمی‌گردد تصاویر / صفحه نخست روزنامه‌های صبح دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ چلسی با غلبه بر پاری‌سن‌ژرمن قهرمان جام‌جهانی باشگاه‌ها شد اهدای مدال فینال جام جهانی باشگاه‌ها به علیرضا فغانی توسط ترامپ + فیلم پایان داستان جذاب لبران و لیکرز/ پادشاه رفتنی شد

ارتباط بی‌خوابی مزمن با مصرف غذا‌های فوق‌ فرآوری‌شده

یافته‌های جدید نشان می‌دهد بی‌خوابی مزمن با مصرف غذا‌های فوق‌فرآوری‌شده مرتبط است.
تاریخ انتشار: ۰۰:۰۷ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 11
کد خبر: ۲۴۴۸۵۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ مصرف غذا‌های فوق فرآوری‌شده (UPFs) با مشکلات سلامتی مانند بیماری قلبی و دیابت مرتبط است و یک پژوهش جدید نشان می‌دهد ممکن است در برخی افراد موجب بی‌خوابی مزمن شود.

غذا‌های فوق فرآوری‌شده غذا‌هایی هستند که به شدت دستکاری شده‌اند تا طعم آنها بهتر شود یا در مقیاس انبوه تولید کنند یا مدت طولانی‌تری ماندگار باشند. این فرآورده‌ها با خوراکی‌هایی مانند میوه یا سبزیجات در تضاد هستند.

پژوهشگران به سرپرستی گروهی از محققان از دانشگاه سوربن پاریس‌نورد در فرانسه، داده‌های مربوط به ۳۸ هزار و پانصد و هفتاد بزرگسال را جمع‌آوری و مشکلات خواب آنها را بررسی کردند.

پژوهشگران ارتباطی معنادار میان استفاده بیشتر از غذا‌های فوق فرآوری‌شده و افزایش خطر بی‌خوابی مزمن یافتند.

به طور کلی، شرکت کنندگان در پژوهش ۱۶ درصد از انرژی روزانه خود را از غذا‌های فوق فرآوری‌شده دریافت می‌کردند. ۱۹.۴ درصد از گروه، علایم بی خوابی مزمن را گزارش کردند؛ این گروه تمایل به دریافت غذا‌های فوق فرآوری‌شده بیشتری در رژیم غذایی خود داشتند.

به طور کلی، شرکت کنندگان در پژوهش ۱۶ درصد از انرژی روزانه خود را از غذا‌های فوق فرآوری‌شده دریافت می‌کردند. ۱۹.۴ درصد از گروه، علایم بی خوابی مزمن را گزارش کردند؛ این گروه تمایل به دریافت غذا‌های فوق فرآوری‌شده بیشتری در رژیم غذایی خود داشتند.

در گزارش‌های آژانس‌های سازمان ملل متحد، مشخصات و تعریف غذا‌های فوق فرآوری‌شده آورده شده است که نوشابه‌های گازدار، شیرینی، میان‌وعده‌های چرب و شیرین و نمکی و خوراکی‌های دیگر جزو آنها به شمار می‌روند./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار